ВМРО движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент

...
ВМРО движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент
Коментари Харесай

ВМРО прекрати разговорите с `Български възход`, няма да се коалират за изборите - Избори

ВМРО движение стопира диалозите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев " Български напредък " (БВ), оповестиха от пресцентъра на партията. Предстои Изпълнителният комитет да удостовери решението.

По време на извършените срещи сред представители на двете обединения на процедура не се стигна до никаква конкретика по отношение на бъдещата предизборна платформа и целите, които следва да бъдат отстоявани в идващия парламент. Въпреки обществено оповестеното желание за издание на декларация с главните правила, на които БВ ще стъпи, с цел да притегли поддръжка и на други политически партии и метода, по който ще развива връзките си с тях, такава по този начин и не се появи. Подобни правила не бяха изложени и в срещите сред двете партии, а предложенията на Вътрешна македонска революционна организация останаха без отговор, пишат от групировката. 

Миналата седмица високопоставен член на ВМРО удостовери пред OFFNews, че . По-късно от групировката на Стефан Янев заговориха за общи листи и необятно обединяване по политики, каквото обаче за 2 април очевидно няма да се образува.

От Вътрешна македонска революционна организация укоряват партията на някогашния длъжностен министър председател в неуверени позиции по главните за тях тематики - демографска политика, битка със спекулата и инфлацията, национална сигурност и реализиране на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията във връзка с районен съд Македония, циганизацията, развиване на нуклеарната енергетика и преразглеждането на „ Зелената договорка “.

От Вътрешна македонска революционна организация декларират още, че неналичието на каквато и да е позиция последните дни и по водещи за обществото тематики като казусът с незаконните мигранти, по тематиката с бъдещата на нуклеарната енергетика на България, претенции импийчмънт на президента и прочие от страна на щаба на ген. Янев, дадоха спомагателна тежест при вземането на решението за преустановяване на договарянията.

Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ в никакъв случай не е обвързвала даването на поддръжка за дадена групировка с присъединяване в листи. Важно е идеологическото подобие и вероятната полза на тази групировка за развиването на страната и българската нация. В случая с БВ не можем да бъдем уверени нито в едното, нито в другото, заключват от групировката.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР